Жителі Харківщини нехтують заборонами: до чого це призводить

У Харківській області від вибухонебезпечних предметів загинули майже 30 людей

Харківщина – лідер за кількістю вибухонебезпечних предметів. Щоб зменшити небезпеку, у деяких громадах області ввели заборону на відвідування кладовищ. Однак не всі її виконують. Про це в етері Нацмарафону розповів речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Речник ДСНС розповів, що не всі жителі громади виконують заборону, були випадку підриву цивільного населення, безпосередньо, на цвинтарях. “Зокрема 8 квітня в місті Ізюм жінка 1970 року народження вирішила піти до кладовища, мабуть, прибрати. Вона знала про небезпеку, але пішла і підірвалась на міні “Пелюстка”, – розповів Василенко.

У ДСНС також зазначили, що напередодні пасхальних свят та поминального тижня проінформували мешканців регіону із закликом утриматись від відвідування кладовищ.

Загалом в області вже знищили понад 76 тисяч ВНП. “Загалом на Харківщині 252 випадки підриву цивільного населення саме на мінах. З яких 29 людей загинули”, – уточнив Василенко.

Через величезний обсяг робіт по виявленню знешкодженню вибухонебезпечних предметів, в ДСНС збільшили кількість піротехнічних розрахунків до 38. Це 193 сапери та 76 одиниць спеціальної техніки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Мереф’янській громаді без обмежень можна буде потрапити на всі кладовища в поминальні дні. Відвідування дозволено, але людям радять не втрачати пильності та бути уважними. “Як правило, у поминальні дні на кладовищі йдуть великою родиною, а в цей раз нехай підуть одна-дві людини. Щоб не було масового зібрання людей, як це зазвичай заведено в ці дні. Враховуючи воєнний стан в Україні максимально скоротіть час перебування на кладовищі”, - порадили жителям громади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися