«Люди втратили житло» – Олег Синєгубов розповів, як допоможуть постраждалим від обстрілів

Усі, хто втратив житло після ракетних обстрілів, отримають тимчасовий притулок.

Учора ввечері росіяни накрили ракетами Харків та область. Внаслідок чого, постраждали родини, які залишилися без даху над головою. Як вирішуватимуть проблему та про загальну обстановку в області розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Ми обстежили руйнування у с. Котляри, по якому росіяни вночі завдали ракетних ударів. На щастя, ніхто не постраждав, але 10 будинків серйозно пошкоджені, а два зруйновані. Люди втратили житло. Вирішується питання надання усім постраждалим тимчасових помешкань", – розповів начальник ХОВА.

Він зазначив, що ворог продовжує бити по прикордонних населених пунктах. Щодня фіксують від 40 до 60 ударів.

"З цих районів триває евакуація населення. Щодня переконуємо людей у необхідності виїхати з небезпечних територій. Передусім евакуюємо найбільш вразливу категорію – дітей", – підкреслив Синєгубов.

Очільник області зазначає, що масштаби замінування області залишаються дуже високими.

"Так, під час розмінування лише 200 м ЛЕП було знешкоджено майже 250 вибухонебезпечних предметів. Крім того, маємо розмінувати близько 550 тис. га сільськогосподарських земель, з яких цього року - 250 тис. га. Кількість піротехнічних розрахунків на Харківщині збільшилась до 40, це понад 250 спеціалістів. Наразі проводимо переговори щодо залучення ще більших сил для проведення розмінування", – сказав глава ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ввечері харків’яни чули вибухи: де сталися "прильоти"

Учора пізно ввечері, близько 22 години російські окупаційні війська відкрили вогонь по Харкову. Під час повітряної тривоги харків’яни почули щонайменше три потужних вибухи.

Харківський міський голова Ігор Терехов о 22:04 написав, що Харків перебуває під обстрілом. Вже за півгодини мер повідомив, що "у Новобаварскому районі через ракетний обстріл пожежа на обʼєкті цивільної інфраструктури. ДСНС працюють на місці. Інформація щодо постраждалих уточнюється".

Пізніше Ігор Терехов написав, що "також зафіксовані удари по Слобідському і Основʼянському районам. В обох випадках під обстрілом були цивільні обʼєкти.

На даний момент інформація про постраждалих уточнюється".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що "під ударом окупантів було м. Харків та Харківський район. Попередньо, ворог бив ракетами С-300. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється".

Також начальник ХОВА написав: "На жаль, одна з ворожих ракет влучила у приватний сектор у с. Котляри Харківського району. На місці працюють рятувальники та екстрена медична допомога. Деталі встановлюються.

У Харкові є влучання в об‘єкт цивільної інфраструктури, рятувальники приборкують масштабну пожежу.

Попередньо, зафіксовано щонайменше 5 "прильотів" у місті та області".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися