Обстріл Харківщини на 26 квітня: зведення Генштабу

Російські військові минулої доби обстріляли Куп’янськ, є загиблі та поранені.

Розпочалася чотириста двадцять сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Російська федерація продовжує вести загарбницьку війну. Не зважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо окупації нашої території. Завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних ударів, з яких 2 ракети із ЗРК С-300 – по центру мирного міста Куп’янськ Харківської області. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано будівлю краєзнавчого музею, поруч з яким немає жодного військового об’єкта, та пошкоджено іншу цивільну інфраструктуру. Також ворог завдав 13 авіаційних ударів та здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 39 атак противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Протягом доби здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Уди, Ветеринарне, Зелене, Нескучне, Стрілеча, Огірцеве, Гатище та Амбарне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Тополі, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області без тендера витратять мільйони гривень: подробиці

Дергачівська міська рада уклала кілька угод з ТОВ “Архітоп” щодо виконання проєктувальних робіт загальною вартістю понад чотири мільйона гривень.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу сайту “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Мова йде про виготовлення проектної документації щодо капітального ремонту прилеглої території багатоквартирних житлових будинків на вулиці Садовій у Дергачах.

На прилеглій до будинку території мають бути спортивні та дитячі майданчики, пішохідні доріжки, велодоріжки, тротуари, автостоянки, благоустрій двірських територій, декоративні пристрої для висадки зелених насаджень, квітів, зовнішнє освітлення, альтанки тощо.

Директором ТОВ “Архітоп” є Сергій Коноз, засновником В’ячеслав Ярошик.

Раніше ХАЦ писав, що Дергачівська міська рада уклала дві угоди з ТОВ  “Компанія Будшляхмаш” щодо придбання спецтехніки на загальну суму на 34,52  млн грн. При цьому  екскаватор Mecalac TLB 870SS  вартістю 5,5 млн грн виявився дорожче, ніж таку техніку купує Ізюм.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися