У Харкові розбирають завали у школі (ФОТО)

Рятувальники допомагають у розборі завалів будівлі школи, зруйнованої загарбниками влітку минулого року.

25 квітня співробітники ДСНС допомагали комунальникам, проводячи роботи з розбирання завалів будівлі Харківської загальноосвітньої школи № 17, зруйнованої загарбниками влітку минулого року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Харківській області.

В роботах брали участь 4 одиниці техніки та 17 чоловік особового складу ДСНС. Вони застосовували спеціальний аварійно-рятувальний інструмент та важку спецтехніку, аби розрізати та демонтувати залишки зруйнованих бетонних конструкцій навчального закладу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області обговорили забезпечення дітей ноутбуками та планшетами

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська зустрілася з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення і Управління ООН з обслуговування проєктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, під час зустрічі Віта Ковальська розповіла про потреби та виклики освітнього процесу в Харківській області, а також про пошкодження, яких зазнали навчальні заклади в регіоні.

"Сьогодні в нас освіта здійснюється онлайн. Нині пошкоджено або зруйновано приблизно 600 закладів освіти. Проблеми, з якими стикаються діти – недостатність планшетів чи ноутбуків для навчання. Ми вже розпочали забезпечувати учнів, але ще залишається дуже велика потреба", – сказала Віта Ковальська.

Окрім того, порушили питання важливості обладнання шкіл укриттями та забезпечення їх новими автобусами замість тих, що знищили чи викрали окупанти.

"Звичайно, спершу ми зараз розглядаємо допомогу у продовженні онлайн-навчання, зокрема, забезпечення учнів потрібними ноутбуками чи планшетами. Але також ми хотіли б ознайомитися зі списком шкіл, які можна буде відремонтувати першочергово. Щоб, коли дозволить безпекова ситуація, дітям відразу було куди повертатися", – зазначила Регіональний експерт з питань освіти Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) Естер Шукс.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися