Генштаб про зміну ситуації на кордоні з РФ та лінії зіткнення у Харківській області

На Куп’янському напрямку ворожі війська наступальних дій не проводили

Розпочалася чотириста тридцять перша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. 

На Куп’янському напрямку ворожі війська наступальних дій не проводили, однак активно застосовували БпЛА для коригування вогню артилерії. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Строївка, Кам’янка, Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаударів по Галаганівці та Леонівці; здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Червона Зоря, Гоптівка, Красне, Тернова, Вовчанськ, Вовчанські Хутори та Нестерне на Харківщині.

Загалом, за даними Генштабу, минулої доби противник завдав 7 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

“Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою”, - зазначили у Генштабі ЗСУ. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заборона на проведення масових заходів у Харківській області, зокрема концертів та театральних вистав, триватиме доти, доки не зміниться на краще безпекова ситуація. 

Рішення про заборону ухвалила Рада оборони регіону, до якої входять усі силові структури, керівники органів місцевого самоврядування, профільні департаменти та військові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися