Що відбувається на кордоні з РФ та на лінії зіткнення в Харківській області

На Куп’янському напрямку ворожі війська наступальних дій не проводили

Розпочалася чотириста тридцять друга доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ. 

 На Слобожанському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Красне, Вовчанськ, Чернякове та Лошакове на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області.

У Генштабі зазначили, що Російська Федерація і надалі застосовує тактику терору. Минулої доби противник завдав 5 ракетних ударів по містах Краматорськ, Костянтинівка та Павлоград. Крім того, завдав 27 авіаційних ударів та здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - зазначили у Генштабі ЗСУ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на ранок 30 квітня на Куп’янському напрямку ворожі війська наступальних дій не проводили, однак активно застосовували БпЛА для коригування вогню артилерії. За даними Генштабу, минулої доби противник завдав 7 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися