Ігор Терехов розповів, що захистить Харків від обстрілів

За словами мера Харкова, також потрібна допомога у розмінуванні міста та області

Харківській міський голова Ігор Терехов у рамках робочої поїздки до США під час круглого столу розповів, що які оборонні комплекси потрібні для захисту міста від ворожих ракет. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.  

Очільник Харкова розповів американським колегам, що час підльоту ракети з РФ до Харкова становить менше ніж хвилину. А засоби ППО, які має Україна, не можуть знищувати ракети С-300, якими ворог обстрілює місто. Для захисту Харків потребує новітніх систем протиповітряної оборони, які здатні збивати балістичні ракети.  На сьогодні це зенітно-ракетні комплекси Patriot та SAMP/T. “Однак найкращий варіант - знищення пускових установок ще до того, як вони випустять ракети. Для цього нам потрібні літаки-винищувачі та ударні безпілотники”, - наголосив Ігор Терехов.

Крім того, потребує вирішення проблема вибухонебезпечних предметів. Очільник Харкова зауважив, що зараз Україна є найбільш замінованою країною у світі, а Харківська область - серед лідерів у списку найбільш замінованих регіонів. “Ми потребуємо допомоги в цьому напрямі”, - зазначив мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що через ймовірну наявність вибухонебезпечних предметів закрили для відвідування Харківське міське кладовище №13 (вул. Пушкінська, 108). Крім того, під забороною залишається вхід на міське кладовище №15 (вул. Володі Дубініна), міське кладовище №16 (вул. 7 Сьомої Гвардійської Армії) та міське кладовище №17 (вул. Курочкіна Гора). А через загрозу ракетних та артобстрілів харків’янам рекомендують уникати частих відвідин й інших цвинтарів та меморіалів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися