Російські танки, БТР та БМП на околицях Харкова (ФОТО)

У Харкові розгорнули дві виставки зі спаленою російською технікою.

У Харкові розгорнули виставки з російською технікою: біля окружної дороги у бік Рогані та у бік Пісочина. На них зібрали підбиті російські танки, МТ-ЛБ, бронетранспортери, БТР "Штурм", бойові машини піхоти з територій Харківщини, де тривали бої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на репортаж Суспільне. Харків.

Загалом на обох виставках представили 21 російську машину, що знищили українські військові.

Серед тих, хто прийшов подивитись на техніку — родина Дмитра Грубника.

"Це дуже наявно показує, що тут коїться з цими орками. Дуже не хочеться, щоб деякі думали, що це пройде повз них", — говорить Дмитро.

"Ми бачили у вікно, як їхали танки. Ці не ці — я не знаю. Бачили, як вони заїжджали до Харкова дорогою"

Спалену техніку підвозили та встановлювали щонайменше два тижні, говорить співорганізатор виставок Богдан Гузь, який представляє благодійний фонд "Щоденники війни".

"МТ-ЛБ" — це екземпляр з Малої Рогані. Росіяни займали посадку, її називали "посадка смерті". Вони, зайнявши цю посадку, контролювали дорогу Харків-Ізюм, Харків-Чугуїв", — каже Богдан.

"Тепер підбитий "Вбивця танків" стоїть у нас на виставці"

На виставці, яку відкрили у бік Рогані, створили й інсталяцію російського "мародера": у знищену бойову машину поскладали пошкоджену побутову техніку.

"Вони брали все: мікрохвильовки, телевізори, праски", — говорить співорганізатор.

"Це історія, ми — "Щоденники війни", ведемо хронологію війни. Вся техніка — це теж історія війни"

Організатори планують зробити цю виставку безстроковою, час від часу додаючи до неї потрощену російську техніку. Зокрема, до танків хочуть додати уламки російських ракет.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області стався сильний вибух: є постраждалі

В Ізюмському районі тракторист зазнав численних ушкоджень, підірвавшись на міні

3 травня близько 15:00 стався черговий підрив сільськогосподарської техніки на залишеному окупантами вибуховому пристрої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Рухаючись по ґрунтовій дорозі у полі за межами с. Погонівка Барвінківської громади, трактор потрапив на протитанкову міну. Внаслідок вибуху 58-річний тракторист зазнав численних тілесних ушкоджень. Наразі медики надають постраждалому необхідну допомогу. Також був пошкоджений інший трактор, що проїжджав повз.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися