Що зараз діється на Куп’янському напрямку на Харківщині

Ворог продовжує обстріли населених пунктів Харківської області.

Протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних ударів, зокрема по містах Слов'янськ, Костянтинівка та Запоріжжя. Крім того зафіксовано 59 ворожих авіаційних ударів та 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже російська федерація не припиняє тактики терору.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито 44 атаки ворога. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Російська федерація продовжує використовувати територію та матеріально-технічну базу республіки білорусь для проведення підготовки та бойового злагодження підрозділів Збройних Сил російської федерації, сформованих за мобілізацією. Потім ці підрозділи залучають до ведення бойових дій на території України.

На Сіверському та Слобожанському напрямках протягом минулої доби ворог завдав мінометних та артилерійських обстрілів населених пунктів Гур'їв Козачок, Глибоке, Стариця, Бугруватка, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Тихе, Синельникове, Зибине, Бочкове, Бударки та Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Піщаного. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Одрадне, Дворічанське, Кам'янка, Тополі, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Табаївка Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області жінку завалило у власному будинку

11 травня орієнтовно о 14:15 ворог вдарив з артилерії по м. Вовчанську Вовчанської громади. Один зі снарядів влучив у приватний будинок. Під завалами опинилась господарка будинку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися