На Харківщині приземлили особливу "пташку" (ФОТО)

Ворожі війська намагаються проводити повітряну розвідку

У Харківській області  прикордонники приземлили ворожий дрон-розвідник, так званий “Картограф” з 12 камерами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України. 

“Днями, під час виконання бойових завдань, бійці Держприкордонслужби виявили безпілотний літальний апарат, який перетнув державний кордон та летів вглиб території України”, - розповіли у службі. 

Прикордонники приземлили ворожий дрон за допомогою спеціальних технічних засобів. Ним виявився секретний апарат, призначений для створення планів місцевості, так званий “Картограф”. Він має камеру із 12-ма об’єктивами та входить до “сімейства” багатоцільових безпілотних комплексів “Птеро”.

Російські окупанти таким чином намагаються проводити повітряну розвідку й пускати в дію БПЛА оперативно-тактичного рівня різних модифікацій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові  інтенсивними темпами ліквідують аварію на самопливному каналізаційному колекторі діаметром 1500 мм та з глибиною залягання 6 метрів на проспекті Гагаріна.

Головною причиною аварії є ворожі обстріли критичної інфраструктури міста. Після обстрілів періодично була відсутня електроенергія на стратегічних об'єктах системи водовідведення. Це призвело до порушення гідравлічного режиму роботи на даному самопливному каналізаційному колекторі, який приймає стоки з кількох районів міста.

На час ремонтних робіт, щоб харків'яни не відчували дискомфорту, застосовують альтернативний варіант перекачування стоків.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися