Обстріл Харківщини на 24 травня: ворог продовжує штурм на Куп’янському напрямку

Окупанти продовжують штурмувати Масютівку в Харківській області.

Протягом минулої доби противник завдав 41 авіаційного удару та здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбулось 26 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Стогнії, Уди, Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Липці, Нескучне, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Варварівка, Нестерне, Бударки та Землянки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Завдав авіаційних ударів біля Кислівки та Котлярівки. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Кам’янка, Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Мала Шапківка, Кіндрашівка, Куп'янськ, Табаївка і Берестове Харківської області та Стельмахівка - Луганської.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові приймуть рішення стосовно шкіл міста: про що йдеться

На засіданні топонімічної комісії Харківської міської ради сьогодні, 23 травня, в День героїв, розглянуть питання про вшанування пам’яті загиблих випускників шкіл міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили в комісії, під час збройної агресії рф проти України загинули 187 випускників зі 111-ти шкіл міста Харкова. Дванадцять з них нагороджені орденом "За мужність" ІІ та ІІІ ступеня, шість - орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а випускник 2002 року школи №111 Станіслав Партала отримав звання "Герой України".

Для увічнення їхнього подвигу планується встановити 23 меморіальні дошки на фасадах шкіл.

"З перших днів повномасштабного вторгнення тисячі харків’ян стали на захист рідного краю та ціною власного життя продовжують відстоювати єдність та незалежність нашої держави", - зазначили у комісії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися