В одній з громад Харківщини відновили попередження про небезпеку: деталі

Система оповіщення про повітряну тривогу почала працювати в автоматичному режимі з 26 травня 2023 року

У Куп'янській міській територіальній громаді починає працювати система оповіщення про повітряну тривогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп'янської міської військової адміністрації.

Під час оголошення сигналу "Повітряна тривога" по Харківській області сирени будуть вмикатися автоматично на всій території Куп'янської громади  у випадку повітряної загрози з боку противника. Під час дії сигналу необхідно пройти до найближчого укриття (сховища, підвалу). “Якщо не встигаєте - перейти у приміщення без вікон й скористайтеся правилом “двох стін”, - наголосили у міській адміністрації.

Протяжність хвилеподібного сигналу про початок тривоги "Увага всім!" лунатиме близько 3 хвилин. Оповіщення про закінчення повітряної тривоги буде подаватися як сигнал "Кінець загрози" шляхом безперервного звучання електросирени протягом 30 секунд.

Система оповіщення про повітряну тривогу почала працювати в автоматичному режимі з 26 травня 2023 року. “Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги для вашої безпеки”, - звернулися до жителів громади у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині 27 травня розшукали дворічну мешканку села Скрипаї. Дівчинка жива. 27 травня до пошуків залучали до 1000 людей. Чотири доби та вдень, і вночі поліцейські спільно з волонтерами, працівниками ДСНС та небайдужими громадянами прочісували ліси, луки, села, опитували місцевих мешканців. 

Що сталося з дівчинкою та де її знайшли, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися