Яке село «стерли з лиця землі» у Харківській області

Населений пункт на карті Харківщини є, проте села фактично вже немає.

Село Масютівка на Харківщині, в якому до повномасштабного вторгнення проживали з десяток людей, окупанти "стерли з лиця землі" артилерією. Про це у коментарі Суспільному в етері телемарафону заявив командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої механізованої бригади Юрій Федоренко, інформують "Коментарі. Харків".

"Після того, як там не залишилось жодної позиції, противник здійснив деякі маневри і зайняв певні позиції — але тут важливо зауважити, що Сили оборони стабілізували цю ситуацію, унеможливили подальше просування противника, а також частково вибили його з займаних позицій, і покращили своє положення. Також надійно тримають рубежі, противник успіху на цьому відтинку не має", — розповів Федоренко.

Він також зазначив, що українські захисники фіксують не лише тактику "випаленої землі":

"До прикладу, противник додатково підірвав розподільчу аміачну станцію, що є з екологічної точки зору надзвичайно серйозною проблемою. Противник за можливості нищить нашу інфраструктуру настільки, наскільки йому це вдається. З позитивного — Сили оборони роблять більше, ніж максимум".

Федоренко говорить, що протягом останніх двох тижнів російські військові вчиняли активно ударно-штурмові дії в смузі відповідальності 92-ї бригади:

"Переважно, штурмував підрозділами "Штурм Z" — це з числа позбавлених волі на території РФ, за підтримки артилерійських засобів, а також броньованої техніки".

Боєць зазначає, що українським військовим вдалося знищити частину окупантів в районах зосередження завдяки злагодженим діям захисників.

"Решту особового складу наша сталева піхота не просто розбила вщент, а провели ряд ударно-штурмових дій і покращили своє положення. На деякому відтинку вдалося на 300 метрів відсунути противника і зайняти висоту, яка з тактичної точки зору для нас є важливою", — повідомив командир.

"Ця робота триває системно, цілодобово. Не можна сказати, що в якийсь момент виникла оперативна пауза і все тихо, спокійно — ні. Сили оборони роблять максимум, щоб тримати рубежі і просуватися вперед за можливості", – зазначає військовий.

Федоренко додає, що українські захисники роблять все можливе, аби зробити так, щоб окупанти не могли "тероризувати" населення в містах та селах на прифронтовій лінії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському районі не курсуватимуть електропоїзди – на заміну вийдуть автобуси (розклад)

З 12 по 30 червня залізничне сполучення між станцією Дергачі та зупиночним пунктом Нова Козача буде відмінено у зв'язку із проведенням запланованих будівельно-монтажних робіт на перегоні Дергачі – Слатине. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

На цей період для зручності громадян запускається автобусний маршрут м. Дергачі (пл. Привокзальна) - смт Козача Лопань (із виїздом/заїздом у Харків першого та останнього рейсу). Графік автобусного маршруту можна подивитися за посиланням.

Ігор Терехов відреагував на скандал з підписанням петиції за платний проїзд у метро

Мер Харкова зазначив, що проїзд у метро залишається безкоштовним

Харківський міський голова Ігор Терехов відреагував на примус співробітників КП "Харківський метрополітен" підписувати документ на підтримку запровадження платного проїзду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. На нараді мер нагадав, що Харків залишається єдиним містом в Україні, де запровадили безкоштовний проїзд.

Що буде з керівництвом метрополітену, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися