У Харківській області будуть використовувати спеціальне обладнання (ВІДЕО)

Розроблена машина призначена для роботи в міських умовах

У Харківській області проводять тестування машини для розмінування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

Спеціалісти КП "Балаклійський Житлокомунсервіс" розробили експериментальний пристрій для перевірки території на наявність вибухонебезпечних предметів. Дана машина призначена для роботи в міських умовах, де не може працювати спеціалізована механізована техніка саперів з розмінування, а також де неможливо застосувати ручний спосіб за допомогою металошукачів, у зв’язку з великою рослинністю.

“Експериментальна машина має натисний принцип дії та здатна знешкоджувати протипіхотні міни ПФМ-1 “Пелюстка”, яких у Балаклійській громаді після окупації залишилась велика кількість. Дякуємо усім, хто кожного дня наближає перемогу та покращую життєдіяльність громади! Працюємо далі!”, - розповіли у Балаклійській міській раді. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває розмінування ліній електропередач, інфраструктури, сільськогосподарських земель та інших об'єктів. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що станом на початок червня завдяки розмінуванню підключили до електропостачання майже 85% споживачів. Очільник області додав, що приблизно 90 населених пунктів залишаються знеструмленими – це орієнтовно 9 тисяч абонентів. Олег Синєгубов розповів про складність розмінування - спеціалісти працюють у важкодоступних місцях, де дуже велика щільність замінування. Трапляються і трагічні випадки, детальніше можна дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися