Як проходить розмінування Харківської області

Харківська область має бути в пріоритеті гуманітарного розмінування сільськогосподарських земель

У Харківській області триває розмінування ліній електропередач, інфраструктури, сільськогосподарських земель та інших об'єктів. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що на сьогодні завдяки розмінуванню підключили до електропостачання майже 85% споживачів, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник області додав, що приблизно 90 населених пунктів залишаються знеструмленими – це орієнтовно 9 тисяч абонентів. Олег Синєгубов розповів про складність розмінування - спеціалісти працюють у важкодоступних місцях, де дуже велика щільність замінування. Трапляються і трагічні випадки - “також несемо втрати найкращих працівників підрозділів саперів”. Паралельно проводять перемовини з різними міжнародними організаціями щодо розмінування. 

Начальник Харківської ОВА розповів, що більш ніж 500 тисяч гектарів сільськогосподарських земель ще необхідно розмінувати. Усього в регіоні засіяно понад 600 тисяч гектарів полів.

За словами Олега Синєгубова, Харківська область має бути в пріоритеті гуманітарного розмінування сільськогосподарських земель.

Як зазначив т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області Сергій Чабань, наразі піротехнічні розрахунки займаються першочергово розмінуванням газопроводів, ЛЕП, доріг і сільгоспугідь.

“Розуміємо, що необхідно якнайшвидше розмінувати сільгоспугіддя. Тут є й економічна складова, адже якщо не відбудеться посівна, то постраждає і бюджет регіону. Окрім того, ми отримуємо велику кількість заявок від цивільного населення, які знаходять вибухонебезпечні предмети”, – розповів Сергій Чабань.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ймовірну примусову евакуацію на Харківщині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися