На Харківщині приземлили ворожу “пташку” (ФОТО)

БПЛА загарбників не дійшов до цілі

Прикордонні підрозділи в складі Сил оборони України разом з іншими українськими захисниками активно протидіють повітряним цілям противника, які останнім часом все частіше використовуються країною агресором. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

Днями у Харківській області під час виконання бойового завдання, прикордонний наряд, який ніс службу на одному із напрямків, помітив наближення ворожого коптера, який незаконно перетнув державний кордон та прямував вглиб території України. Охоронці кордону відкрили вогонь та перетворили ворожу “пташку” на мотлох.

“БПЛА загарбників не дійшов до цілі, а значить завдяки злагодженим діям та вправній стрільбі українських прикордонників врятовано людські життя”, - зазначили у Держприкордонслужбі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ударний керований бомбардувальник Hunter Killer назвуть на честь міста-героя Харкова. В Україні стартував проєкт “Крила помсти”. Мета проєкту - виготовлення 1 тис. автономних безпілотних бомбардувальників та камікадзе українського виробництва Hunter Killer, або “XaKi”.  Дрони стануть новою високоточною далекобійною зброєю і першою у світі безпілотною ударною ескадрильєю.  Вже розпочалося виробництво першої серії ударних бомбардувальників, кожен з яких буде названо на честь одного з міст-героїв України, які найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення. Крім Харкова, це також будуть Буча, Херсон, Маріуполь, Ірпінь та Бахмут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися