На честь Харкова назвуть особливу зброю

Крім Харкова, це також будуть Буча, Херсон, Маріуполь, Ірпінь та Бахмут

Ударний керований бомбардувальник Hunter Killer назвуть на честь міста-героя Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

В Україні стартував проєкт “Крила помсти”. Мета проєкту - виготовлення 1 тис. автономних безпілотних бомбардувальників та камікадзе українського виробництва Hunter Killer, або “XaKi”.  Дрони стануть новою високоточною далекобійною зброєю і першою у світі безпілотною ударною ескадрильєю. 

Вже розпочалося виробництво першої серії ударних бомбардувальників, кожен з яких буде названо на честь одного з міст-героїв України, які найбільше постраждали від повномасштабного вторгнення. Крім Харкова, це також будуть Буча, Херсон, Маріуполь, Ірпінь та Бахмут.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська обласна військова адміністрація змінила правила продажу алкоголю на територіях громад Харківської області. Про це йдеться у відповідному наказі Харківської обласної військової адміністрації та Харківського військового гарнізону від 20 червня.

"Заборонити на території громад Харківської області, які згідно з переліком територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, [...] віднесених до "території можливих бойових дій", торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі [...] під час комендантської години", — зазначено в наказі. Нагадаємо, що комендантська година у Харкові та більшості громад області діє з 23:00 до 05:00.

Детальніше про це можна дізнатися за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися