Що зараз відбувається на одному з напрямків Харківщини

Сили оборони дають відсіч окупантам, які намагаються покращити своє тактичне положення.

Молодший сержант роти ударних БПЛа та артрозвідки 92 ОМБр Олесь Маляревич розповів в етері телемарафону "Єдині новини" про ситуацію на Куп'янському напрямку станом на ранок 24 червня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Суспільне.

"РФ не залишає спроб підійти ближче до Куп'янська та покращити свої позиції. Проте російські війська не змогли просунутись ні на метр на території Куп'янськ — Сватове. Вони кидають у бій усе, що мають, сили та засоби у них є. Активно застосовують авіацію, артилерію, нової тактики не спостерігаємо", — розповів Маляревич.

За його словами, російські війська постійно намагаються перегруповуватись, але при переміщенні є можливість знищувати їхню техніку.

"Вони намагаються пересуватися, створити ударний кулак, але на цій території їм це не вдається. На цьому напрямку здебільшого працюють мотострілецькі дивізії, є кадирівці, також зустрічаються ув'язнені, яких завербували до лав ЗС РФ. Тим, хто має вирок за тяжкі злочини 10 років та більше, платять 200 тисяч рублів на місяць. Після року служби вони отримують амністію та нагороди", — сказав Олесь Маляревич.

Маляревич каже, що в основному ці сили ліквідовані на Куп'янському напрямку.

Протягом доби РФ сім разів намагалася атакувати українські позиції на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини".

"516 разів били різними типами артилерії, здійснили п'ять авіанальотів. 35 окупантів були знищені, 65 — поранені, знищені два російські танки Т-72, дві самохідні артустановки "Гвоздика", протитанкова гармата "Рапіра", два міномети та два авто з боєприпасами", — розповів Череватий.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вночі у Харкові лунали потужні вибухи: де сталися прильоти

Сьогодні вночі, близько третьої години ночі російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару всією територією України. Окупанти запускали крилаті ракети з бомбардувальників та кидали ракети С-300.

Тривога лунала Україною більше години. У Харкові за цей час сталося щонайменше три потужних вибухів.

Так, о третій годині ночі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та Харківський міський голова Ігор Терехов написали, що у місті лунають вибухи та закликали усіх перебувати в укриттях.

Де саме сталися прильоти та чи є постраждалі – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися