Стало відомо, чому школярка у Харкові агітувала за “ХНР”

Ймовірно на дівчинку впливав сусід

У Харкові триває слідство щодо проросійської агітації неповнолітньої. Чоловік, від якого дівчина дізналася про те, що “нє всьо так адназначно”, мав романтичні стосунки з її матір’ю. Слідчі провели обшук у чоловіка та відібрали свідчення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова.

У Нацполіції повідомили, що вся родина чоловіка: батьки, сестра та племінники живуть в Росії. До с. Елльок, де мешкає родина, чоловік їздив і сам – останнього разу восени перед повномасштабним вторгненням.

Коли до нього завітала поліція, він почав активно виправдовуватися. Розповів, що ніколи не розмовляв з дитиною на політичні теми. А дівчинка до знайомства з ним дійсно була україномовною. “Я приходив в гості і почув, що Софія перестала розмовляти українською мовою. Спитав, що сталось, вона розповіла, що в соцмережах познайомилась з дітьми з ДНР, почала з ними спілкуватись, та розмовляти російською. Мати Софії дуже здивувалась, оскільки пишалася нею за ї українську позицію, Олена дуже допомагає по можливості ЗСУ”, - пояснив сусід.

Та власну роль у такій зміні настроїв дитини він не визнає. Каже, що “нічого такого” не розповідав. І взагалі він “за мир” та “проти війни”.

“Власноручно намальованих Софією прапорів РФ та ХНР не бачив. Одне тільки, що на 9 травня ми на кухні для себе співали пісню воєнних років “Вставай страна огромная”, більше нічого такого не було”, - виправдовувався чоловік.

Сама ж дівчина розповіла, що цікавитися політикою стала саме після розмов з цим другом матері. Після знайомства з ним замість жовто-синіх прапорів з’явилися російські та радянські. Але сусід наполягає на тому, що його неправильно зрозуміли, а він мав на увазі щось інше.

Під час обшуку в його квартирі вилучили мобільні телефони та фотографії племінника у військовій формі РФ та зі зброєю.

Слідство триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що знайшли у школярки під час обшуків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися