На Харківщині вперше засуджено експоліцейського за держзраду

Прокурори відстояли покарання для колишнього правоохоронця у вигляді 15 років ув‘язнення.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним експоліціянта за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що торік, у червні, діючий сержант поліції — начальник конвою відділення №3 взводу №3 роти №2 батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області добровільно перейшов на бік ворога та співпрацював з російськими загарбниками, які окупували м. Куп‘янськ.

Він добровільно обійняв посаду "и.о. начальника группы конвойной службы", а у подальшому отримав ще більшу прихильність від окупантів та став "командиром отделения охраны конвоирования подозреваемых и обвиняемых ИВС Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)".

Однією з його основних задач було конвоювання затриманих окупантами місцевих мешканців. За свою роботу зрадник отримував щомісячно 70 тисяч російських рублів.

Напочатку цього року правоохоронці затримали чоловіка у Куп‘янському районі в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.

21 липня колегія суддів Червонозаводського районного суду м. Харкова винесла обвинувальний вирок щодо зрадника. Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке є його особистою власністю, з позбавленням на підставі ст. 54 КК України звання "сержант поліції".

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Краса у дворах Харкова: що облаштовують комунальники

У Салтівському районі щодня працівники КП "Благоустрій м. Харкова" наводять лад у дворах, створюють красу та затишок для кожного мешканця. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У Немишлянському районі робітники СКП "Харківзеленбуд" щодня прибирають сміття, косять траву, доглядають за квітниками та газонами. Зокрема, сьогодні облаштовують клумби на вул. Харківських Дивізій та б-рі Юр'єва, на пр. Петра Григоренка, пр. Героїв Харкова й вул. Рибалка косять траву, а на вул. Танкопія наводять лад на дитячому майданчику.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися