У харківській школі відкрили меморіальну дошку загиблому герою-захиснику України

Ілля Гончаров захищав Маріуполь та загинув 16 травня 2022 року

Як повідомляють у Харківській міськраді у Харківському ліцеї №83 Слобідського району відкрили меморіальну дошку воїну Збройних Сил України Іллі Гончарову. У заході взяли участь представники райадміністрації, рідні загиблого, педагоги, місцеві жителі, побратими. Військовий загинув, захищаючи Маріуполь, 16 травня 2022 року. Гончаров служив у полку "Азов" під позивним "Рудий", та був палким вболівальником харківського "Металіста".

"Це був день народження його матері Світлани. Він сказав їй: "Я тут для того, щоб ви жили". Тепер ці слова звучать як гасло. Хочеться відповісти нашому героєві: "Ми тут, щоб пам’ятати про твій подвиг", - зазначили в райадміністрації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відкриття у харківському ліцеї меморіальної дошки загиблому льотчику-захиснику України. У Харківському ліцеї №142 відкрили меморіальну дошку льотчику-винищувачу, заступнику командира ескадрильї Тарасу Редькіну. Український пілот загинув, відвівши літак від населеного пункту на Миколаївщині. Винищувач МіГ-29 був збитий під час місії з пошуку та знищення російських систем ППО. Після того, як Тарас успішно відпрацював по наземних цілях, він встиг повідомити в ефірі, що "по ньому працюють". Після чого зв'язок із пілотом перервався. До свого 26-річчя Тарас Редькін не дожив тиждень. За два місяці до трагедії встиг одружитися. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). У відкритті меморіальної дошки взяли участь голова Адміністрації Салтівського району Олексій Топчій, батько та дружина загиблого, вчителі, друзі, місцеві жителі, побратими.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися