У харківській школі відкрили меморіальну дошку загиблому льотчику-захиснику України

Харківська міська рада повідомляє, що уродженець Харкова Тарас Редькін загинув під час виконання бойового завдання на Миколаївщині

У Харківському ліцеї №142 відкрили меморіальну дошку льотчику-винищувачу, заступнику командира ескадрильї Тарасу Редькіну. 

Український пілот загинув, відвівши літак від населеного пункту на Миколаївщині. Винищувач МіГ-29 був збитий під час місії з пошуку та знищення російських систем ППО. Після того, як Тарас успішно відпрацював по наземних цілях, він встиг повідомити в ефірі, що "по ньому працюють". Після чого зв'язок із пілотом перервався.

До свого 26-річчя Тарас Редькін не дожив тиждень. За два місяці до трагедії встиг одружитися. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). У відкритті меморіальної дошки взяли участь голова Адміністрації Салтівського району Олексій Топчій, батько та дружина загиблого, вчителі, друзі, місцеві жителі, побратими.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відкриття меморіальної дошки полеглому "азовцю"-розвіднику. Меморіальну дошку загиблому Герою України Станіславу Парталі відкрили 18 серпня на фасаді харківської гімназії №111. Про це повідомляє Харківська міська рада. Учасниками урочистої події стали родина, побратими, друзі та вчителі військовослужбовця, представники міської влади. Лейтенант Станіслав Партала народився в Харкові 5 жовтня 1984 року. Вчився у харківській гімназії №111. На фронті з 2014 року. За час на передовій провів сотні вдалих бойових операцій та навчив військовій справі багатьох побратимів. Був командиром взводу розвідки, отримав звання Героя України та орден "Золота Зірка" (посмертно). Загинув 2 березня 2022 року поблизу селища Калинівка Донецької області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися