У Харківській області продовжують перевіряти деокуповані громади: що відомо

Олег Синєгубов наголосив, що на деокупованих територіях необхідно активніше готуватися до опалювального сезону

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов відвідав деокуповані та постраждалі від дій російських окупантів територіальні громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Очільник області інспектував хід відновлення житла, лікарень, закладів освіти та іншої інфраструктури в деокупованих громадах регіону. 

Олег Синєгубов доручив прискорювати темпи відбудови та розробку проєктно-кошторисної документації. За його словами, динаміка повернення жителів області до своїх осель дедалі зростає. Начальник ХОВА переконаний, що крім житлового фонду, потрібно приділяти велику увагу об’єктам, де надають соціальні та медичні послуги. “Необхідно активніше готуватися до опалювального сезону, аби в усіх оселях було стале газо-, водо-, електропостачання і тепло”, - наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов відвідав місто Лозова та обговорив з місцевою владою підготовку до опалювального сезону і підтримку бізнесу.

Влада області повідомила, що на потреби жителів районного центру планується передати портативну котельню. Обладнання зможе забезпечити оселі теплом, світлом та водою під час можливої довготривалої відсутності електроенергії. Євген Іванов попередив про вірогідність, що російські загарбники можуть повторити удари по об'єктах критичної інфраструктури. Тому, за його словами, потрібно готуватися до тривалих відключень електроенергії. Ця портативна станція допоможе жителям громади залишатися з комунікаціями в холоди. Аналогічні станції уже працюють у Чугуєві завдяки партнерам з Чеської Республіки.




Джерело: https://t.me/synegubov/6988
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися