У ЗСУ розповіли, що відбувається на Куп’янсько-Лиманському напрямку

За цю добу ворог здійснив 21 атаку

На Куп’янсько-Лиманському напрямку ворог застосовує таку ж тактику як в Бахмуті. Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

У ЗСУ відзначили активізацію дій окупантів на Куп’янсько-Лиманському напрямку, основна сила ворога там – рота “Шторм Z”. За цю добу ворог здійснив 21 атаку. За словами Сергія Череватого, штурмові роти за своїм особовим складом дуже схожі, вони набрані із людей у яких є проблеми з законом. Також речник розповів про втрати окупантів - 146 окупантів знищено, 190 зазнали поранень. “Це приблизно ті втрати, які були під час активних боїв за Бахмут. Ще потрібно, звичайно, певний час, щоб верифікувати цю тактику і чітко побачити чи вона один в один збігається з тими елементами, які використовувались у Бахмуті”, - зазначив він. Однак, за словами Сергія Череватого, принцип залишається той, що вони використовують людей як основний таранний принцип, щоб виснажити нашу оборону.

Також на Лимано-Куп’янському напрямку ворожі війська 560 разів завдавали удари по позиціях українських військових і здійснили 8 авіанальотів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на сході України зараз складна ситуація – окупанти підтягнули свої сили та здійснюють активний наступ на двох напрямках. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, ворог підтягнув свої сили та здійснює активний наступ на Лиманському і Куп’янському напрямках, намагаючись перехопити ініціативу. “Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої", – зазначила Ганна Маляр.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися