Масований обстріл Харківщини на 5 липня: наслідки ворожої атаки

У результаті ракетного обстрілу Первомайського постраждало 43 людини

Протягом доби російські війська завдали ракетних ударів по місту Первомайський та селищу Білий Колодязь. З мінометів та артилерії обстріляли прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Зранку 4 липня у с. Моначинівка Куп'янського району ворожі війська обстрілами пошкодили будинки та господарчі споруди. У результаті ворожої атаки постраждалих немає.  

О 13:37 у м. Первомайський російська армія завдала удар ракетою “Іскандер”, у результаті якого постраждали 43 людини, серед них - 12 дітей. Окупанти також пошкодили 8 багатоповерхових будинків, горіли автомобілі. 

“Станом на ранок 5 липня у лікарнях області залишається 7 людей. 5 - у Первомайському, стан середньої тяжкості, в основному - з осколковими пораненнями. У Харків госпіталізована жінка з пораненням ока, стан середній. Однорічна дитина також перебуває у медзакладі, стан - середньої тяжкості”, - розповів Олег Синєгубов.

Близько 20:00 ворожі війська з мінометів обстріляли село Уди. Окупанти нанесли 19 ударів, у результаті чого значно пошкоджено два приватні будинки та знищено автомобіль. Жертв немає. 

О 23:30 у с. Білий Колодязь Чугуївського району внаслідок обстрілу цукрового заводу зруйновано дах, стіни, конструктивні елементи виробничої будівлі. Попередньо росіяни застосували С-300. Отримали вибухові травми чоловіки 45 та 37 років, госпіталізовані у середньому стані. 

5 липня близько 4:00 у смт Білий Колодязь відбувся обстріл, пошкоджено багатоквартирний будинок та автомобіль. Інформація щодо потерпілих не надходила.

5 липня о 04:32 у с. Козача Лопань Харківського району внаслідок обстрілу горів будинок, без потерпілих. 

У м. Ізюм внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета в лісництві отримала травми жінка 69 років. 

“За добу піротехніки обстежили 8,8 га території області, де виявили та знешкоджено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів. До робіт залучалися 32 піротехнічні розрахунки ДСНС (163 особи та 64 одиниці техніки)”, - розповів начальник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, про умови оформлення міжнародної грошової допомоги.



Джерело: https://t.me/synegubov/6587
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися