Як на Харківщині ліквідують наслідки ракетного удару (ФОТО)

Більшість пошкоджених помешкань є придатними для життя

У вівторок, 4 липня, ворожі війська вчинили ракетний обстріл - ударили “Іскандером” по Первомайському. У середу, 5 липня, у місто доставили поліетиленову плівку та ОСБ-плити. Будматеріали передали містянам для оперативного ремонту житла. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що за підтримки, у тому числі й міжнародних партнерів згодом будуть проводитися капітальні ремонти, аби люди могли повернутися до своїх домівок.

Він наголосив, що для оперативного ремонту обласна військова адміністрація вже відправила понад 10 тисяч квадратних метрів поліетиленової плівки, понад 6 тисяч листів ОСБ. Також відправили для жителів Первомайського майже 3 тисячі продуктових наборів. “За потреби будемо спрямовувати допомогу й надалі", – наголосив Олег Синєгубов.

У Харківській ОВА нагадали, що внаслідок ракетного удару постраждали 43 людини, серед травмованих – 12 дітей.

16-річна жителька Первомайського Єлизавета Герасимова розповіла, що обідала, коли почула, що щось летить. Говорить, що навіть не встигла відреагувати, а вікно вже вилетіло, вона злякалася і вибігла в коридор. “Батьки були на роботі, з квартири мене вивів сусід. Від уламків скла я отримала травму вуха і його довелося зашивати”, – розповіла постраждала.

Усього в Первомайському було пошкоджено 18 житлових будинків, переважно у квартирах повилітали вікна та двері.

Електропостачання до будинків повернули вже ввечері 4 липня. Зараз комунальники допомагають жителям закрити вікна будматеріалами, аби уникнути подальших руйнувань. Більшість пошкоджених помешкань є придатними для життя, але в них необхідно буде поміняти вікна і двері.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині посилять допомогу




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися