На Харківщині зібралися спеціалісти понад 10 міжнародних організацій: що відбувається

Міжнародних фахівців також залучають до розмінування сільськогосподарських земель

У Харківській області тривають роботи з розмінування. За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, зараз на Харківщині працюють понад 10 міжнародних організацій, які допомагають розміновувати території, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник області розповів, що вони отримують унікальний досвід, адже такого масштабного розмінування від найсучасніших мін за останні десятиріччя не було в жодній країні світу. Міжнародних фахівців також залучають до розмінування сільськогосподарських земель. 

“Робимо усе можливе, щоб збільшувати кількість підготовлених працівників ДСНС для пришвидшення темпів розмінування. Маємо випускати щонайменше 2 тис. саперів на рік”, - розповів Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває розмінування ліній електропередач, інфраструктури, сільськогосподарських земель та інших об'єктів. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що станом на 6 червня завдяки розмінуванню відновили електропостачання майже 85% споживачів. Очільник області додав, що приблизно 90 населених пунктів залишаються знеструмленими – це орієнтовно 9 тисяч споживачів. Олег Синєгубов розповів про складність розмінування - спеціалісти працюють у важкодоступних місцях, де дуже велика щільність замінування. Трапляються і трагічні випадки - “також несемо втрати найкращих працівників підрозділів саперів”. Паралельно проводять перемовини з різними міжнародними організаціями щодо розмінування. 

Понад 500 тисяч гектарів сільськогосподарських земель ще необхідно розмінувати.




Джерело: https://t.me/synegubov/6634
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися