Обстріл Харківщини на 19 липня: є загиблі та поранені

Окупанти щодоби гатять по населених пунктах Харківської області.

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом минулої доби відбулось понад 20 бойових зіткнень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема, під вогонь потрапили Козача Лопань, Вовчанськ і Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

Противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Западне, Синьківка, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.

18 липня внаслідок обстрілу смт Дворічна Куп’янського району загинув 72-річний чоловік. Осколкове поранення отримала 68-річна дружина загиблого. Її доставили до лікарні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Історія станції метро "Київська" у Харкові не закінчується

Минулого тижня на станції метро "Київська" у Харкові замінили літери російськомовної версії назви станції на українські. Проте більшість харків’ян були незадоволені тим, що літери замінили пластиком. У КП "Харківський метрополітен" роз’яснили, чому було прийняте таке рішення та чи будуть замінені пластикові букви на станції.

Учора ж активісти організації "Деколонізація. Україна" опублікували ще одне фото зі станції "Київська", де на одному з фігурних елементів з написом "Київ" видніються символи радянських часів.

Що знайшли на станції, та що пишуть люди у коментарях – читайте за посиланням.

У Харкові знайшли сальмонелу: де виявили небезпеку

В межах зони купання Петренківського водоймища у м. Харків виявлена сальмонела, що свідчить про наявність збудника сальмонельозу у воді водойми, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на лабораторні дані.

Залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм для купання в межах акваторії пляжів "Удянський", Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського водоймища, Основ’янського озера у м. Харків та на річці Берестова в м. Красноград.

У лабораторному центрі наголошують на потенційній епідемічній небезпеці води в усіх зазначених вище місцях масового відпочинку та не рекомендують купання у цих водоймах. Перелік пляжів, які наразі є небезпечними для купання, доступний за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися