Стали відомі наслідки підриву водосховища на Харківщині

Російські окупанти залишили населення без води

Підривом Оскільського водосховища окупанти завдали шкоди екології Харківщини на суму в 3 млрд грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков повідомив, що одним з екологічних злочинів окупантів є підрив Оскільського водосховища, на берегах якого розташований “Ізюмський ліс” у Харківській області.

Війська РФ здійснили частковий підрив греблі водосховища - вибух влаштували окупанти, тікаючи від ЗСУ.

Воду Оскільського водосховища постачали жителям Донецької й частково Луганської областей. Такими діями російські окупанти залишили населення без води.

“У результаті завдано шкоди водним ресурсам, зруйновано екосистему водосховища, знищено цінні види риб та інших живих водних ресурсів на суму понад 3 мільярди гривень”, - повідомив Олександр Фільчаков.

За словами начальника прокуратури, на тлі людських втрат наслідки для довкілля можуть здаватись не першочерговою проблемою. Проте страждання, які війна завдає довкіллю, ще не одне десятиліття будуть нагадувати про повномасштабне російське вторгнення. Від стану атмосферного повітря, води та грунтів залежить здоров’я людини, якість, а подекуди і тривалість її життя. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворог атакував Харків тричі за добу - бив ракетами С-300. Причини ракетної атаки, ймовірно, це поступове відновлення нормального життя у Харкові та неуспіхи на полі бою. З одного боку Харків відновлює своє життя, там бізнес намагається працювати тощо. Звичайно, що ворога цього не влаштовує, тому періодично влаштовує такі терори.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися