Ситуація на Куп'янському напрямку змінилася: що відомо

Тактика українських бійців залишається незмінною

Речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону розповів про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку, повідомляють "Коментарі. Харків". 

За його словами, ЗСУ локалізували "великий наступ" росіян на лінії Куп'янськ-Лиман. При цьому тактика українських бійців незмінна.

За словами речника, за добу на лінії Куп'янськ-Лиман зафіксовано 568 обстрілів, 17 авіанальотів, а також чотири марні штурми ворога в районах Масютівки та Лиману Першого.

"Намагаються максимально бити артилерією та авіацією, після чого штурмують. Це відбувається кілька місяців поспіль, жодного навіть локального успіху вони не досягли. "Великий наступ", який вони анонсували навесні, локалізовано, вони не можуть перехопити ініціативу", - повідомив Череватий.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з кінця минулого тижня ворог активно наступає на Куп’янському напрямку Харківщини. Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр 17 липня повідомила, що противник здійснює пошук слабких місць в нашій обороні, активно  веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

За її словами, задачі у ворога дві: повернути втрачені позиції та примусити нас перекинути туди резерви з інших напрямків. 

“Наші війська в обороні, чинять  потужний опір. Ситуація складна. Зараз тривають гарячі бої”, - повідомила Ганна Маляр.

Детальніше про ситуацію на Куп'янському напрямку читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися