Стали відомі цілі ворога на Харківщині: де продовжують наступати окупанти

В останній тиждень ворог спробував зробити чергову ескалацію

Ворожі війська намагаються просунутися до річки Оскіл на Харківщині. Вони хочуть створити буферну зону навколо Луганської області, проте ця мета для ворога недосяжна. Про це сказав речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами експерта, РФ бачить цей напрямок однією зі своїх основних цілей вже багато місяців. За його словами, кілька місяців поспіль окупанти намагаються перехопити ініціативу і давно сформували для цього велике угруповання військ. Зіткнення там відбувалися раніше практично щодня, проте в останній тиждень ворог спробував зробити чергову ескалацію.

"Це вже кілька місяців для них пріоритетна ціль. Однак вона абсолютно недосяжна завдяки грамотній роботі штабів, командирів усіх рівнів, мужності, самовідданості та професіоналізму наших військовослужбовців. Головна ціль залишається незмінною — на цьому етапі захопити Донецьку та Луганську області повністю, щоб показати хоча б якісь проміжні результати і те, що вони свої так звані "нові землі", внесені до конституції окупанта, нібито вже змогли в їхній термінології "звільнити", – зазначив Череватий.

За його словами, на Куп'янсько-Лиманському напрямку загарбники через великі втрати змушені час від часу маневрувати і проводити ротацію. За добу там ворог завдав 564 артилерійських удари по позиціях українських воїнів і здійснив десять авіанальотів.

Відбулося 13 бойових зіткнень у районах Серебрянського лісництва, Надії та Торського. У ході відбиття ворожих атак 63 окупанти були ліквідовані, 131 отримав поранення.

Також знищено дві ворожі САУ, танк Т-72, БМП, бойову ремонтно-евакуаційну машину, два міномети та чотири БпЛА, бліндаж з особовим складом та 4 авто з боєприпасами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається на Куп'янському напрямку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися