Що відомо про ситуацію на Куп'янському напрямку

Окупанти шукають слабкі місця в українській обороні

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про ситуацію на Куп'янському напрямку, повідомляють "Коментарі. Харків". Вона зазначила, що там тривають бої. 

За словами Ганни Маляр, на Куп’янському напрямку ворог впродовж тижня активно штурмує позиції ЗСУ, щоб витіснити українські підрозділи за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

Вона зазначила, що крім цього окупанти шукають слабкі місця в українській обороні. “Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Але наші оборонці міцно тримають позиції”, - інформує Маляр

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про оцінку ситуації на Куп'янському напрямку речника Східного угрупування ЗСУ Сергія Череватого. За його словами, РФ бачить цей напрямок однією зі своїх основних цілей вже багато місяців. Кілька місяців поспіль окупанти намагаються перехопити ініціативу і давно сформували для цього велике угруповання військ. Зіткнення там відбувалися раніше практично щодня, проте в останній тиждень ворог спробував зробити чергову ескалацію. "Це вже кілька місяців для них пріоритетна ціль. Однак вона абсолютно недосяжна завдяки грамотній роботі штабів, командирів усіх рівнів, мужності, самовідданості та професіоналізму наших військовослужбовців. Головна ціль залишається незмінною — на цьому етапі захопити Донецьку та Луганську області повністю, щоб показати хоча б якісь проміжні результати й те, що вони свої так звані "нові землі", внесені до конституції окупанта, нібито вже змогли в їхній термінології "звільнити", – зазначив Череватий.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися