Яких результатів можуть досягти окупанти на Куп’янському напрямку

Ворожі війська, ймовірно, намагаються скористатися оперативною зосередженістю України на більш важливих ділянках фронту

У ISW повідомили про перебільшення ворогом успіхів у районах Куп’янська і Сватового та дали оцінку можливим успіхам росіян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на зведення Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що спікер Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий повідомляв, що війська РФ планували влітку провести “стратегічну” операцію на Куп’янському напрямку та вважають її “великим наступом”. Проте експерти ISW не бачать особливих перспектив цього наступу.

“Російські сили, можливо, останнім часом посилили наступальну активність на цьому напрямку, щоб скористатися оперативною зосередженістю України на більш важливих ділянках фронту. Але навряд чи досягнуть значного прогресу в наступі”, – спрогнозували вони.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська й надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, загалом протягом минулого тижня на цих напрямках між нашими та ворожими військами відбулось понад 170 боїв. Ганна Маляр повідомила, що на Куп’янському напрямку противник штурмував та здійснював пошук слабких місць в українській обороні. “Активно намагався наступати в районах південніше Новоселівського з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл. Але безуспішно. Наші сили оборони потужно стримують ворожі війська”, - запевнила заступниця міністра оборони України.

Детальніше про ситуацію на Куп'янському напрямку читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися