Обстріл Харківщини на 1 серпня: окупанти штурмують Куп’янський напрямок

Окупанти не полишають спроб наступати в Харківській області.

Протягом минулої доби ворог завдав 9 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені цивільні, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

На Слобожанському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Удів на Харківщині. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, зокрема, постраждали Уди, Ветеринарне, Стариця, Вовчанськ, Нестерне і Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника східніше Берестового на Харківщині та біля Новоселівського Луганської області. Ворог здійснив артилерійські та мінометні обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Одрадне, Колодязне, Кам’янка, Фиголівка, Новомлинськ та Западне Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Уночі у Харкові лунали вибухи: де сталися прильоти

Російські війська сьогодні близько опівночі знову обстріляли Харків. Голова ХОВА Олег Синєгубов та міський голова Харкова Ігор Терехов повідомили, що удари наносяться дронами-камікадзе, було щонайменше три "прильоти".

"Щонайменше три прильоти. Усі у середмісті, у густо населених районах", – написав Ігор Терехов о першій годині ночі.

Вже вранці начальник ГУ НП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що вночі на мирне місто росіяни випустили до 7 безпілотників Shahed.

"Один чоловік отримав поранення. Зруйновані дві будівлі. Це не військові об’єкти. Там не було жодного військовослужбовця.

Подробиці влучань та фото наслідків – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися