Чому не вдалося збити всі дрони під час атаки на Харків

Чим ближче до місця влучання від місця пуску, тим більше у ворога шансів зробити свої злочинні дії

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону  прокоментував нічну атаку дронів на Харків, повідомляють "Коментарі. Харків". За його словами, дрони не завжди вдається знищувати. 

Він пояснив, що виникає питання – начебто вчора збили, позавчора не збили. Така ситуація виникає також із балістичним озброєнням та артилерією. "Чим ближче до місця влучання від місця пуску, тим більше у ворога шансів зробити свої злочинні дії", - зазначив Юрій Ігнат. Він нагадав, що Курська область знаходиться дуже близько до Харківщини, фактично це прифронтовий регіон. "Не завжди вдається знищувати, особливо вночі. Ворог несподівано завдає ударів. Тому інколи результати не зовсім втішні щодо збиття тієї чи іншої повітряної цілі”, – пояснив Юрій Ігнат. 

Речник Повітряних сил зауважив, що загальний відсоток збиття безпілотників українськими захисниками становить близько 75%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харків уночі атакували дрони. Частину дронів-камікадзе, якими російські військові атакували Харків сьогодні вночі, вдалося збити. Про це розповів міський голова Ігор Терехов. "Дуже важка ніч була у Харкові. Було три влучання з Shahed. Як кажуть військові, 10 Shahed летіли по Харкову, але завдяки нашим військовим вдалося збити", — сказав Терехов. За словами Терехова, нині на місцях влучань у Салтівському та Шевченківському районах працюють ДСНС та комунальники.

Детальніше про ситуацію в Харкові після нічної ворожої атаки, а також про руйнування та ліквідацію наслідків обстрілів читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися