Благодійник у Харкові ошукав підприємство на чверть мільйона: що буде шахраю

Незаконно заволодів грошима у сумі понад 250 тисяч гривень: слідчі повідомили голові благодійної організації про підозру у скоєнні злочинів.

Чоловік в умовах воєнного стану заволодів благодійною допомогою, виділеною на придбання позашляховика для військових шляхом зловживання своїм службовим становищем. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

У вересні 2022 року трудовим колективом та керівництвом акціонерного товариства було вирішено надати допомогу у вигляді позашляховика "Jeep" одній з військових частин, яка виконує бойові завдання по відбиттю військової агресії російської федерації проти України. Автомобіль планували ввезти з-за кордону в якості гуманітарної допомоги. Оскільки товариство не здійснює зовнішньоекономічну діяльність та не має можливості самостійно придбати транспортний засіб з-за кордону, керівництво підприємства звернулось по допомогу до 34-річного голови благодійної організації. Для закупівлі автомобіля на рахунок фонду була надана благодійна допомога у розмірі 253 000 гривень.

Однак чоловік не виконав зобов'язань з придбання транспортного засобу для військової частини, а перевів гроші частинами на власний рахунок та інші карткові рахунки відкриті в різних банках на різних осіб.

Слідчим слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомлено чоловіку про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкцій статей чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому мешканці Харківщини не погоджуються на евакуацію

Наразі на території Куп’янської громади залишається понад 12 тисяч людей і більше півтисячі дітей. Місцеві не поспішають евакуюватися у більш безпечні райони Харківщини. Про це в етері телемарафону повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін, інформують "Коментарі. Харків".

"Станом на зараз на території Куп’янської громади проживає понад 12 тисяч людей, з них 546 дітей. Хоча у місті з листопада діє добровільна евакуація. Але люди нехтують пропозицією", – повідомив Андрій Беседін.

Чому люди залишаються під обстрілами та наражають на небезпеку дітей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися