Росіяни розганяють фейк про хворобу на Харківщині

Російські пропагандисти розганяють фейки про Харківську область

Ворожі TG-канали поширюють інформацію, нібито у Харківській області почалася епідемія дизентерії. За словами пропагандистів, джерелом зараження стали військові ЗСУ, які знаходилися в лікарнях в антисанітарних умовах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Верифікувавши інформацію у Департаменті охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації, Центр повідомляє, що це черговий фейк російської пропаганди, мета якого – дискредитувати ЗС України та посіяти панічні настрої серед населення.

У Департаменті також зазначили, що збільшення кількості випадків захворюваності на шигельоз (дизентерію) у поточному році зумовлено покращенням виявлення та обліку інфекційних захворювань на деокупованих територіях, а основним фактором передачі гострих кишкових інфекцій залишається харчовий шлях.

фейки про Харків

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові можуть оновити метро – подробиці

Харківський міський голова Харкова Ігор Терехов зустрівся з віце-мером Варшави Міхаілом Ольшевським та керівником варшавського метрополітену Єжи Лейком під час робочої поїздки до Польщі. Про це міський голова повідомив на своїх сторінках у соцмережах, інформують "Коментарі. Харків".

Очільник Харкова розповів польським колегам про усі жахи бомбардувань, які довелося пережити харківʼянам, а також – про нищівні руйнування інфраструктури та житлового сектору.

Як саме може покращитися робота харківського метрополітену після візиту мера до столиці Польщі – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися