У Харкові затримали ворожого інформатора: що він передавав окупантам (ФОТО)

Отриману інформацію він надсилав у вигляді медіафайлів у закриту проросійську Telegram-групу

У Харкові СБУ затримала залізничника, який передавав окупантам інформацію про маршрути ешелонів із технікою ЗСУ. Про це повідомляють “Коментарі.Харків” з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

Інформатор збирав для спецслужб рф дані про Сили оборони на території регіону. Поплічником окупантів був працівник однієї з місцевих залізничних станцій. Він відстежував маршрути переміщення рухомих складів з військовою технікою ЗСУ.

Також ворожий інформатор намагався встановити орієнтовну кількість важкого озброєння, яке ешелонами переправляли на передову. До того ж залізничник фотографував наслідки російських повітряних ударів по інфраструктурі обласного центру.

Отриману інформацію він надсилав у вигляді медіафайлів у закриту проросійську Telegram-групу.

У фігуранта під час обшуку виявили мобільний телефон з доказами його розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення. Розслідування триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що окупанти не припиняють обстріли Харківської області. У неділю, 6 серпня, ворожі війська близько 9:15 ранку завдали  удару по Харкову ракетою С-300. Внаслідок обстрілу в Холодногірському районі було пошкоджено будівлю цивільного підприємства. Постраждалих внаслідок обстрілу не було.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися