У Харківській області готуються до масштабної евакуації: що відбувається

Орієнтовно евакуації підлягає понад 11 тисяч людей

На апаратній нараді, яку провели у Харківській ОВА 9 серпня, обговорили ситуацію на Куп'янському напрямку та необхідність евакуації населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

На Куп’янському напрямку, через загострення оперативної обстановки, розглядається питання щодо проведення обов’язкової евакуації з 53 населених пунктів району. Орієнтовно потрібно евакуювати понад 11 тисяч людей, в тому числі примусовій евакуації підлягають 600 дітей. У Харківській ОВА зазначили, що усім нададуть необхідну допомогу, евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом на більш безпечних територіях.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти посилили обстріли прикордонних населених пунктів і тих, які наближені до лінії  фронту, та продовжують терор місцевого населення, в тому числі авіаударами. За його словами, евакуація має профілактичний характер. 

За словами Олега Синєгубова, евакуація проводиться на постійній основі, тож усі охочі можуть виїхати у більш безпечні райони. Для цього можна звернутися до місцевої влади та волонтерів, або за номерами: +38(050) 789 01 24 та +38(063) 789 64 74.

Зараз організовано проведення обов’язкової евакуації дітей з їх батьками чи іншими законними представниками з 10 населених пунктів Вовчанської територіальної громади Чугуївського району. Станом на 9 серпня всього було евакуйовано 288 осіб, з них 186 дітей та 102 особи супроводжувачів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Куп'янській громаді звернулися до мешканців, особливо вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних. Про деталі читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися