Де на Харківщині окупанти концентрують головні зусилля

Ворожі війська активізували дії на Куп'янському напрямку

Ворожі війська концентрують головні зусилля на Куп'янському напрямку. Про це розповів в ефірі нацмарафону речник Нацгвардії Руслан Музичук, повідомляють "Коментарі. Харків". 

За його словами, та кількість сил і засобів ворога, і його активізація за останній час на цій ділянці спрямована на намагання переломити ситуацію на цій ділянці фронту.

Він наголосив, що під Куп’янськ окупанти завели десантно-штурмові підрозділи, посилили танковими частинами. Військові рф діють за підтримки авіації та артилерії.

“Усі штурми, всі спроби покращити своє тактичне положення – чи там, де, наприклад, наші підрозділи намагаються витісняти ворога, на цих ділянках ворог також активно застосовує авіацію. Ми бачимо навіть протягом останніх тижнів по зведеннях, що щодоби відбувається понад 50 авіаційних обстрілів, в окремі дні навіть понад 80”, – навів дані речник Нацгвардії.

За його словами, ворог робить це, щоб змусити командування ЗСУ перекинути деякі підрозділи з півдня на цю ділянку.

Загалом, за словами Руслана Музичука, окупанти, попри всі заяви, не відчувають "снарядного голоду". На деяких ділянках фронту кількість обстрілів з боку противника помітно збільшилася. "У липні протягом тижня було 6-6,5 тисяч обстрілів, протягом минулого тижня - 9 тисяч обстрілів", - повідомив він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Куп’янському напрямку, через загострення оперативної обстановки, розглядається питання щодо проведення обов’язкової евакуації з 53 населених пунктів району. Орієнтовно потрібно евакуювати понад 11 тисяч людей, в тому числі примусовій евакуації підлягають 600 дітей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися