Зранку російська армія обстріляла селище Куп’янськ-Вузловий: загинула літня жінка

Під вогнем опинилися населенні пункти п’яти районів Харківської області

Сьогодні зранку, близько 05:10 російська армія обстріляла селище Куп'янськ-Вузловий Куп'янського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок, загинула 73-річна жінка, повідомив в своєму голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За даним обласного управління Національної поліції на момент обстрілу жінка знаходилась на вулиці біля свого дому. Зараз на місці обстрілу працюють екстрені служби.

обстріл мирних жителів, приватний будинок, зруйнування

Крім того, протягом минулої доби ворог з артилерії, мінометів та іншого озброєння вів обстріли населених пунктів Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів. Зокрема, під вогнем були місто Куп'янськ, Петропавлівка, Ветеринарне, Стрілеча, Гатище, Вовчанські Хутори, Шийківка, Чернещина та інші населені пункти. 

Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки. Слідчі за фактами порушення законів та звичаїв війни відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Крім того, на території області продовжується розмінування. Піротехніки ДСНС за минулу добу знешкодили 89 вибухонебезпечних предметів.

Повідомив Олег Синєгубов і про ситуацію на Куп’янському напрямку в цілому. Минулої доби ворог намагався вести наступ в районах Синьківки та Іванівки, але під вогнем ЗСУ відступив з втратами.

Як раніше писали "Коментарі", свою оцінку ситуації в районі Куп’янська дали аналітики Інституту вивчення війни. Вони не знайшли візуального підтвердження російських заяв про наступ на північному сході від Куп'янська. Аналітики вважають, що російські сили могли посилити наступальну активність на лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна, щоб скористатися оперативною увагою України в інших місцях та відвернути українські підрозділи від важливіших ділянок фронту. Українські офіційні особи також оголосили про обов'язкову евакуацію мирних жителів у 53 населених пунктах біля Куп'янська 9 серпня через інтенсивні російські обстріли та авіаудари, що створюють підвищений ризик для мирних жителів.  



Джерело: https://t.me/synegubov/6821
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися