Ситуація біля Куп'янська: що відомо про просування окупантів

Що відбувається на Куп'янському напрямку

В Інституті вивчення війни (ISW) розповіли про ймовірні результати наступу окупантів у Харківській області, повідомляють "Коментарі. Харків". У зведенні зазначено, що росіяни приписують собі успіхи, проте Генштаб ЗСУ не повідомляє про просування ворога. 

Водночас самі окупанти сумніваються у перспективах свого наступу під Куп’янськом через нестачу резервів.

Російські війська 13 серпня провели наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватове і, начебто, просунулися. Речник Західного угруповання військ РФ Сергій Зибінський стверджував, що штурмові групи 6-ї загальновійськової армії (ЗВО) наступали в районі Вільшани (15 км на північний схід від Куп'янська). Колишній “міністр внутрішніх справ” так званої “ЛНР” Віталій Кисельов заявив, що російські війська просуваються у невизначених районах на лівому (східному) березі річки Оскіл і знаходяться не далі ніж за п'ять кілометрів від околиць Куп’янська в деяких невизначених районах.

А тим часом російський мілблогер стверджував, що російські війська повільно просуваються на Куп’янському напрямку, але їм знадобляться підкріплення, щоб прорвати українську оборону, яких російське командування не має в наявності, щоб направити їх на Куп’янський напрямок.

За даними Генштабу України, російські війська здійснили невдалі наземні атаки на північний схід від Синьківки (9 км на північний схід від Куп’янська), на північ від Кислівки (20 км на південний схід від Куп’янська) та на південний схід від Андріївки (15 км на захід від Сватового). Мілблогер стверджував, що російські війська вели наступальні дії поблизу Іванівки (20 км на південний схід від Куп’янська).

Раніше аналітики Інституту вивчення війни неодноразово зазначали, що мета окупантів під Куп’янськом – відвернути Сили оборони від контрнаступу на інших ділянках фронту. А заяви про успіхи, які озвучують пропагандисти окупантів, перебільшено.

Станом на ранок 14 серпня у Генштабі зазначили, що на Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах південно-східніше Андріївки Луганської області. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, про евакуацію жителів Куп'янського району.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися