Стало відомо, скільки мешканців протягом доби евакуйовано з Куп’янського району

Серед вивезених з небезпечної зони мирних мешканців 36 дітей та чотири особи з інвалідністю

Протягом минулої доби із Куп’янського району евакуювали 111 людей, з них - 36 дітей та чотири особи з інвалідністю. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

За інформацією губернатора, загалом з моменту початку евакуації, 9 серпня, убезпечили 204 людини, серед них - 71 дитина. Синєгубов подякував волонтерам Єдиного координаційного гуманітарного центру, місцевій владі, службовцям поліції, ДСНС та всім причетним до евакуації.

Також голова ХОДА наголосив, що всі евакуйовані отримують необхідну допомогу: безоплатне проживання, гуманітарну допомогу, медичну підтримку, допомогу в оформленні довідок ВПО та відповідної грошової допомоги від держави та міжнародних організацій.

У разі, якщо комусь з мешканців оголошених під евакуацію частин Куп’янського району потрібна допомога в евакуації, радять звертатися за телефонами:

  • Єдиний координаційний гуманітарний центр, цілодобово: +380507890124 +380637896474
  • Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади, щоденно із 9:00 до 16:00: +380989412300

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Куп'янському районі оголосили обов'язкову евакуацію. Відповідне розпорядження було підписане 9 серпня 2023 року ТВО начальника Куп'янської районної військової адміністрації Андрієм Канашевичем. Дізнатися детальніше, які населені пункти підлягають евакуації, можно за посиланням.

Раніше було організовано проведення обов’язкової евакуації дітей з їх батьками чи іншими законними представниками з 10 населених пунктів Вовчанської територіальної громади Чугуївського району.



Джерело: https://t.me/synegubov/6824
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися