Куди потрібно звертатися жителям небезпечного району Харківщини

За минулу добу з Куп'янського району евакуювали 44 людини, в тому числі 19 дітей

У Харківській області триває евакуація з небезпечних населених пунктів Куп'янського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

За словами очільника регіону, з громад, що постійно перебувають під ворожими обстрілами, за минулу добу евакуювали 44 людини, в тому числі 19 дітей та 2 особи з інвалідністю. 

За період з 9 серпня 2023 року евакуйовано 248 людей, з них 90 дітей. Усі евакуйовані отримують медичну, правову, психологічну та гуманітарну допомогу. Ті, хто цього потребує, забезпечуються безплатним тимчасовим житлом.

Олег Синєгубов нагадав, що усі охочі евакуюватися з небезпечних районів можуть телефонувати за номерами: 

- Єдиний координаційний гуманітарний центр, цілодобово: +380507890124, +380637896474;

- Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади, щоденно із 9:00 до 16:00 години: +380989412300.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харківської області, які евакуюються з населених пунктів Куп’янського району, можуть знайти житло у безпечних районах країни за допомогою програми “Прихисток”. 

Ініціатива була створена за принципом дошки оголошень. Власники житла, які готові прихистити у себе вдома ВПО, залишають оголошення про вільне житло та контакти. А люди, яким потрібне житло, можуть відразу його знайти та забронювати на кілька днів або довший період. Житло у межах програми надається безплатно.

Як внутрішньо переміщеним особам знайти безплатне житло, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/synegubov/6828
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися