Що відомо про ситуацію на Куп'янському напрямку

Ворожі війська нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж Державного кордону у Бєлгородській області

Окупанти продовжують наступальні дії на Сході. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступниці Міністра оборони України Ганни Маляр. 

Після активізації ворожих військ на Куп‘янському та Лиманському напрямках українські оборонці змогли не допустити просування ворога та відчутно зменшили його наступальний потенціал.

“Зараз на Сході фіксується певне зменшення кількості обстрілів та використаних ворогом боєприпасів, але це не означає, що ворог відступив від своїх планів. Окупанти зараз перегруповуються та намагаються відновити втрачені спроможності. Тривають бої”, - повідомила Ганна Маляр. 

За її словами, на Куп’янському та Лиманському напрямках складна ситуація. Ворог постійно атакує, а наші війська відбивають атаки. 

“На Куп’янському напрямку противник нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж Державного кордону у Бєлгородській області, здійснює пошук слабких місць в нашій обороні”, - зазначила заступниця Міністра оборони України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває евакуація з небезпечних населених пунктів Куп'янського району. 

З громад, що постійно перебувають під ворожими обстрілами, за минулу добу евакуювали 44 людини, в тому числі 19 дітей та 2 особи з інвалідністю.  За період з 9 серпня 2023 року евакуйовано 248 людей, з них 90 дітей. Усі евакуйовані отримують медичну, правову, психологічну та гуманітарну допомогу. Ті, хто цього потребує, забезпечуються безплатним тимчасовим житлом.

Куди звертатися, щоб повідомити про бажання евакуюватися, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися