Ситуація на Куп'янському напрямку змінюється: подробиці

Ситуація на Куп'янському напрямку не означає, що “ворог дає задню”

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону розповіла про ситуацію на Куп'янському напрямку, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Вона наголосила, що не варто зараз поспішати та недооцінювати ворога. Ситуація не означає, що “ворог дає задню”. 

За її словами, бій і тривалі бойові дії виснажують усі сторони, але це зовсім не означає, що хтось відмовився від своїх планів. “Наші плани – звільняти свої території, у ворога – навпаки – завойовувати далі території України. Наші війська дійсно дуже потужно вдарили по ворогу, коли він активізувався на Куп’янському та Лиманському напрямках”, – повідомила Ганна Маляр

Тим часом в Інституті вивчення війни (ISW) оцінили ймовірні просування окупантів на Куп'янському напрямку.

“Російські війська вели наступальні дії поблизу Куп’янська та наступали 14 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 13 серпня, показують, що російські війська наступали поблизу Орлянки (22 км на схід від Куп’янська) та Миколаївки (24 км на схід від Куп’янська)”, – йдеться у повідомленні ISW.

Російські пропагандисти заявляли, що російські війська знаходяться безпосередньо на околицях Куп’янська, але в ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що після активізації ворожих військ на Куп‘янському та Лиманському напрямках українські оборонці змогли не допустити просування ворога та відчутно зменшили його наступальний потенціал.

“На Куп’янському напрямку противник нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж Державного кордону у Бєлгородській області, здійснює пошук слабких місць в нашій обороні”, - зазначила заступниця Міністра оборони України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися