Скільки мирних жителів Харківської області евакуювали за минулу добу

Загалом з початку масової евакуації на Харківщині евакуювали з населених пунктів району понад 430 мешканців

Минулої доби з прифронтових громад вивезли ще 92 особи, у тому числі 17 дітей. Про це повідомив начальник Харківської ОВ Олег Синєгубов, передають "Коментарі. Харків".

"Продовжуємо за активної участі волонтерських організацій евакуювати громадянське населення з небезпечних громад Куп'янщини. Дякую всім, хто допомагає вивозити людей із району бойових дій та постійних обстрілів", - зазначив губернатор області.

За його словами, з 9 серпня з території Куп'янської громади евакуйовано 436 осіб, із них 128 дітей. Вони отримують медичну, правову, психологічну та гуманітарну допомогу. У разі потреби – забезпечуються безкоштовним житлом.

Нагадаємо, всі охочі виїхати з небезпечних районів можуть дзвонити до Єдиного координаційного гуманітарного центру цілодобово:

  • 050-789-01-24;
  • 063-789-64-74;
  • на "гарячу лінію" Куп'янської МВА – 098-941-23-00 (щодня з 9:00 до 16:00).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Куп'янському напрямку через загострення оперативної обстановки оголошено проведення обов'язкової евакуації із 53 населених пунктів району . Приблизно потрібно евакуювати понад 11 тисяч осіб, зокрема примусову евакуацію підлягають 600 дітей.

У Харківській ОВА наголосили, що всім нададуть необхідну допомогу, евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом на безпечніших територіях. Окупанти посилили обстріли прикордонних населених пунктів та наближених до лінії фронту та продовжують терор місцевого населення, у тому числі авіаударами. Евакуація проводиться на постійній основі, тому всі охочі можуть виїхати у безпечніші райони.



Джерело: https://t.me/synegubov/6850
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися