У прифронтову Дворічну на Харківщині водії відмовляються везти дрова та гуманітарку

У громаді, де зараз проживають близько тисячі мирних жителів, триває складна підготовка до зими

У прифронтовій Дворічанській громаді Харківської області станом на 15 серпня лишаються 1044 людини. Зараз іде складна підготовка до зими, повідомляє "Суспільне Харків" з посиланням на керівницю Дворічанської селищної військової адміністрації (СВА) Галину Турбабу.

По словам очільника громади, зараз у її жителів є потреба у дровах, буржуйках і генераторах. Зараз у Дворічанській громаді немає світла у Дворічній, Западному, Фиголівці та Одрадному. Коли може бути відновлене електропостачання зараз невідомо – на території громади йдуть бойові дії.

"Ми забезпечуємо людей, нам передають генератори, ми їх передаємо у села, де немає світла. Генератори туди передаємо для колективного використання. Є непорозуміння, кожен хоче у свій двір генератор. Ми розуміємо, що під час зими буде проблема з дровами, бо деревину нам не завезуть, якщо ми десь зможемо її закупити, то з завезенням проблема — до нас небезпечно їхати. Відмовляються водії. Те саме і з гуманітарною допомогою — розвозимо самі", — розповіла Галина Турбаба.

По словам очильниці Дворічанської СВА, в громаді залишаються 1044 мешканці. Останнім часом виїхали 20 чоловік, в основному самостійно. Частина мешканців переїхала в більш безпечні місця за підтримки волонтерів чи "Червоного хреста".

Як повідомляли "Коментарі. Харків", за останні дні зафіксовано багато обстрілів Харківської області. Ворог атакував масовано з використанням керованих авіабомб та іншого озброєння. В тому числі удари наносилися і по Дворічній. Пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди, сталися пожежі.

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися