Харків'янину, який розповсюджував у соцмережах антиукраїнські матеріали, повідомили про підозру

Мешканцю Харкова висунули звинувачення у виправданні та запереченні збройної агресії Росії

У Харкові затримано 55-річного городянина, який поширював у соцмережах інформацію антиукраїнської спрямованості. Слідчі повідомили його про підозру, повідомляють у поліції Харківської області.

Як розповіли правоохоронці, чоловік на своїй сторінці у неназваній соцмережі заперечував та виправдовував збройну агресію Російської Федерації проти України, а також заперечував тимчасову окупацію частини територій.

Також харків'янин поширював відеозаписи антиукраїнської групи у соціальних мережах, на яких росіяни висловлюються проти України та українців та хизуються своїми досягненнями.

Поліцейські повідомили чоловіка про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Служба безпеки викрила та затримала у Харкові двох проросійських інтернет-агітаторів . Про це повідомляє прес-центр Управління СБ у Харківській області на сторінці соціальної мережі Facebook. Зазначається, що двоє харків'ян у віці 25 та 58 років незалежно один від одного створювали та поширювали в соцмережах публікації на шкоду інтересам нашої держави. У своїх публікаціях шанувальники російського світу виправдовували збройну агресію Росії проти України.

"Співробітники СБУ затримали обох зловмисників у Харкові та повідомили кожному з них про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України (виготовлення, розповсюдження матеріалів, у яких міститься виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти) України)", - йдеться у повідомленні правоохоронного відомства. За скоєний злочин проросійським агітаторам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з конфіскацією майна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися