«Ми не можемо чекати» – Ігор Терехов про відбудову Харкова під час війни

Мер Харкова пояснив, навіщо відновлювати місто, коли йде війна.

Міський голова Харкова Ігор Терехов в етері національного телемарафону повідомив, що саме допоможуть відновлювати німецькі партнери, а також – чому Харків відбудовують під час війни.

"Ми домовилися щодо відбудови двох шкіл у місті Харкові. Крім цього ми теж отримуємо дуже потужну підтримку від нашого міста-партнера Нюрнберга, землі Баварія, я дуже вдячний нашим міжнародним партнерам, побратимам", – зазначив мер Харкова.

Також Терехов зазначив, що Нюрнберг надав і автобуси, зараз надає насосні станції та потужні дизель-генератори.

Мер Харкова відповів на запитання ведучої про те, чи є сенс відбудовувати місто під час війни, коли відновлені об’єкти можуть знову потрапити під ворожий обстріл.

"Ми не можемо чекати. Ми повинні все відновлювати, — заявив Терехов. — Минулого року ми відбудували 200 багатоповерхівок. Крім цього, ми не зупиняємося й у цьому році – попри війну, попри певний дефіцит бюджету міста, але ми відбудовуємо будинки харків’ян, бо люди хочуть повертатися до своїх домівок. Крім цього, нам дуже потрібно відбудовувати школи, дитячі садочки, лікарні, щоб ми не зупинялися в нашій роботі по відбудові Харкова".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові будують новий парк: подробиці

Парк каменів, або Парк батьків – це один із проєктів Фельдман Екопарк, який почали реалізовувати перед початком повномасштабної війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Фельдман Екопарку.

Там підкреслили, що створення цього парку продовжується: формують інсталяції, будують оглядові майданчики.

Що саме буде в парку та яке він має значення – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися